O šokovém chlazení


Co je to?
Proces šokového chlazení je používán na zchlazení horkých pokrmů ve velmi krátkém čase na teplotu + 2°C. Základní faktor v tomto procesu je rychlost. Pro garanci rychlého zchlazení bylo speciálně vyvinuto zařízení: šokový chladič.

Proč ho používat?
Proces šokového chlazení zamezuje množení bakterií v tepelně upravených pokrmech, které mají být uskladněny. Nejnebezpečnější pro tepelně upravené pokrmy je chladnutí, protože právě během tohoto procesu se kvalita pokrmů rychle zhoršuje díky množení bakterií. Zrychlení chladícího procesu znamená drastické snížení tohoto množení a zaručuje výborné uchovávání pokrmů bez změny jejich organoleptických a hygienických charakteristik.

 

MONTYCON CONVOCHILL

 

 

MONTYCON CONVOCHILL

 


category Modely CONVOCHILL
  article T3
  article T5
  article T14
  article T24-C+ / 110 (4 HP)
  article T24-C+/80
  article T40/150
  article T40/200