O šokovém mražení

Co je to?
Proces šokového mražení je používán pro celkové zchlazení produktu až na teplotu jádra –18°C. Hlavní faktory v tomto procesu jsou rychlost a schopnost proniknout do jádra produktu. Faktory, které může zajistit jen speciálně vyvinuté zařízení: šokový mrazák.

Proč ho používat?

Proces šokového mražení umožňuje skladovat tepelně upravené i neupravené produkty při zachování si originální konzistence a kvality, po několik měsíců. Rychlost procesu mrazení způsobuje tvorbu mikrokrystalů, které nemění strukturu nebo charakteristiky pokrmů na rozdíl od běžného mrazení, které vede k tvorbě makrokrystalů, které poškozují strukturu buněk pokrmů.


 

MONTYCON CONVOCHILL

 

 

MONTYCON CONVOCHILL

 


category Modely CONVOCHILL
  article T3
  article T5
  article T14
  article T24-C+ / 110 (4 HP)
  article T24-C+/80
  article T40/150
  article T40/200